Afspraken – Huisartsenpraktijk Aalsmeer Oost – Aalsmeer
Header afbeelding
Poldermeesterplein 18 1432 JZ Aalsmeer Tel:0297-500810

Afspraken

Voor het maken van een afspraak kunt u de praktijk bellen op werkdagen van:
08:00 tot 10.00 uur voor dringende vragen en/of afspraken,
10.30-12:00 voor de rest uw vragen en/of uitslagen en van
13:00 tot 16:30 uur op het nummer: 0297-500810.

Consult

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid volgens de richtlijnen van de NHG standaarden en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. Soms komt het voor dat de assistente u eerst enkele (zelfzorg) adviezen geeft. De assistente is (net als de huisarts) gebonden aan haar beroepsgeheim en verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. 

Een afspraak bij de huisarts is voor 1 klacht en duurt 15 minuten.

 

Huisbezoek 

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld wanneer u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt bent of slecht ter been bent. 
Bij voorkeur aanvragen voor 10:30 uur. 

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. 

Wij doen geen visite bij patiënten met vervoersproblemen. 

 

Telefonisch consult 

Wanneer u een vraag heeft specifiek voor de huisarts, waar geen fysieke afspraak voor nodig is, meldt u dit dan bij de assistente.
U kunt met de assistente een afspraak maken voor een telefonisch consult met de huisarts. U wordt dan teruggebeld door de huisarts.​

 

Gemaakte afspraak tijdig afzeggen 

Indien u een gemaakte afspraak bij de huisarts of bij een van onze praktijkondersteuners niet kunt nakomen willen we u nadrukkelijk vragen om de afspraak tijdig telefonisch (uiterlijk 24 uur vooraf) af te zeggen of te verzetten. 

 

No show tarief 

Helaas komt het regelmatig voor dat patiënten zonder bericht niet verschijnen op hun afspraak.
Wij ervaren dit als zeer vervelend, omdat wij op dit tijdstip iemand anders hadden kunnen helpen.
Wij hanteren een wegblijftarief volgens de vastgestelde richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) Dit betreft een afspraak bij uw huisarts, POH-Somatiek, POH-GGZ of de praktijkassistente. 

Wij vragen u daarom uw afspraak uiterlijk 24 uur van te voren af te zeggen, anders zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. U ontvangt dan een rekening van de huisarts. 
De kosten worden bij uzelf in rekening gebracht en zullen niet vergoed worden door uw ziektekostenverzekeraar.
Het tarief bedraagt voor het niet nakomen van een enkel consult (10 minuten) bedraagt  € 20,00 en voor het niet nakomen van een
dubbel consult (20 minuten) bedraagt € 40,00.

 

 

Moet ik naar de huisarts?

Het is niet altijd nodig om ons te bezoeken, maar bij twijfel raden wij u aan om een afspraak te maken. Voor korte, niet-dringende vragen kunt u ook een
e-consult starten via MijnGezondheid.net. Kijkt u hiervoor op de e-consult pagina in het menu hoe u dit kunt doen.

De website Thuisarts.nl geeft u betrouwbare en onafhankelijke informatie, is geschreven voor en door huisartsen, over gezondheid en ziekte.
Wellicht is het prettig hier eerst te kijken voor advies en/of uitleg. Klik op het onderstaande logo om te gaan naar hun website.

Thuisarts.nl

Ook kunt u eerst informatie lezen op de website ‘Moet ik naar de dokter?‘ Dit is een medische App dat voor u de vraag beantwoordt óf en wanneer u naar de dokter moet. Goedgekeurd door het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).  Wilt u graag op deze website kijken, klik dan op onderstaand logo.

Moet ik naar de dokter? Een app onderzocht' - Moet Ik Naar De Dokter

Reizigersvaccinaties

Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor uw reizigersvaccinaties en vragen. Wij hebben hiervoor een (vrijwel) wekelijks spreekuur hiervoor op de woensdagavond. Klikt u op de volgende link zodat u hiervoor direct naar de juiste pagina gaat voor meer informatie: https://www.gcaalsmeeroost.nl/reizigersvaccinaties/
Hier kunt u ook zelf uw afspraak inplannen.