Coronavirus – Huisartsenpraktijk Aalsmeer Oost – Aalsmeer
Header afbeelding
Poldermeesterplein 18 1432 JZ Aalsmeer Tel:0297500810

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

 

Informatie AstraZeneca
Het AstraZeneca vaccin is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest. Inmiddels is bekend dat het gaat om een zeer zeldzame auto-immuun trombose. Het is veilig bevonden, ook voor mensen die een trombose hebben doorgemaakt, zowel voor trombose van de aders zoals diepveneuze trombose of longembolie, als ook voor bloedpropjes bij vaatverkalking zoals hart- of vaatziekten. Alleen patiënten die een HIT, een Heparine geïnduceerde trombocytopenie hebben doorgemaakt moeten een ander vaccin krijgen. Wij vinden het veilig om de AstraZeneca injectie te nemen.

Het is niet mogelijk om om een ander merk vaccin te vragen. Wij hebben alleen AstraZenceca geleverd gekregen. Als u de prik niet wil ontvangen wordt u helaas niet gevaccineerd. Het kan zijn dat er aan het einde van het vaccinatieproces toch nog een mogelijkheid is voor vaccineren, maar nu is nog onduidelijk of dat kan en met welk middel. Het kan dan nog maanden duren voordat u aan de beurt komt. Gezien de hoeveelheid besmettingen op dit moment en verdrietige situaties die wij helaas elke dag zien is ons dringende advies om dit vaccin wél te nemen. 

Meer informatie over het AstraZeneva vaccin vindt u op: Vaccin in het kort: AstraZeneca tegen Covid-19 

Heeft u nog meer vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar) 

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona. 

Heeft u klachten die op Corona kunnen wijzen? Laat u testen! De Coronacrisis is nog niet voorbij. Neem direct contact op met de GGD. Bel 0800-1202. 

Nog meer informatie over de vaccins? Kijk dan hier: 

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins 

 

 

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.